WildflowerhourNL 25 maart 2018

De lente is nu dan ook echt officieel aangebroken. Deze week wat zachtere temperaturen en wat meer zon; dat leverde al gauw hele mooie plaatjes op. Wat vonden jullie deze week allemaal voor moois? Je leest en ziet het hieronder!

Deze week vonden jullie: holwortel (Corydalis cava) en de nauw verwante vingerhelmbloem (Corydalis solida) werden bloeiend gespot. Maar hoe hou je die nou uit elkaar? Het verschil zit hem in de schutbladeren (blaadjes vlak onder de bloem). De schutblaadjes van de holwortel (Corydalis Cava) zijn gaafrandig en van de vingerhelmbloem (Corydalis solida) handvormig ingesneden (zie ook de botanische illustraties op https://twitter.com/wildflowerhrNL/status/977994390793850880).

Verder werden gekiekt: vogelmelk (Ornithogalum), dotterbloem (Caltha palustris), goudveil (Chrysosplenium), maarts viooltje (Viola odorata), blauwe anemoon (Anemone apennina), zandraket (Arabidopsis thaliana) en (bíjna bloeiende) winterpostelein (Claytonia perfoliata).

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close