#Identificeer

Heb je een plant gevonden die je echt niet herkent? Dan helpen we je graag. Wat je kunt doen is je vraag en foto’s tweeten met de #wildflowerhourNL hashtag. Er is vast iemand onder onze volgers die je precies kan vertellen wat je hebt gevonden.

Zet ook de bladeren op de foto

Identificatie van een plant gaat gemakkelijker als je, naast de bloem, ook de bladeren op de foto zet. Voor de beste kans op een identificatie, moet je hiernaar kijken bij een plant:

 

  1. Hoe zien de bloemblaadjes of kroonbladeren er uit? Hoeveel zijn het er en hoe zijn ze gevormd?
  2. Hoe zijn de bloemen gerangschikt? Zit er 1 bloem aan het eind van iedere steel? Of zijn er meer bloemen die samen een punt vormen?
  3. Hoe zijn de bladeren gerangschikt? Zitten ze allemaal aan de basis van de plant in een rozet? Of zitten ze in paren aan de stengel? Of zitten ze om-en-om?
  4. Wat voor vorm hebben de bladeren? Zijn ze getand, ovaal, hartvormig, veervormig of iets anders?
  5. En heb je ook onder de bladeren gekeken? Iedereen vergeet daar te kijken, maar heb je al gecheckt op de onderkant en bovenkant er hetzelfde uitzien? Zijn ze glad of stug?
  6. Hoe ziet de stengel eruit? Sommige planten hebben een heel uitgesproken stengel met ribbels er op, of hebben bijzondere kleuren of vlekken. Check of deze karakteristieken veranderen.
  7. Zijn er nog andere dingen die je opmerkt aan de plant?
  8. Waar groeit de plant? Bij zee? In de schaduw? In het bos of op braakliggend terrein? Waar ligt het geografische gezien?

Al deze vragen helpen je zo dicht mogelijk te benaderen wat je zoekt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close