#Over

Meedoen met #wildflowerhourNL is een makkie.

wordswag_1518811421815

Op zondagavond om 9 uur delen we foto’s van de wilde bloemen die we in de voorafgaande week hebben zien bloeien. Natuurlijk kun je ook op een ander tijdstip in de week de foto’s uploaden, maar op zondagavond van 9-10pm maken we er echt een feestje van.

wordswag_1518814787889

We hebben een paar regels:

  1. Geen tuinplanten, alleen wilde planten doen mee
  2. Alleen planten die je deze week vond
  3. Help anderen met het determineren
  4. Geen pogingen dingen te verkopen, natuur is gratis.

Geen idee wat voor plant je hebt gevonden? Gooi het in de groep. Samen weten we meer dan alleen. Deelnemers aan #wildflowerhourNL zijn er in alle soorten en maten: van ervaren floristen en ecologen, tot mensen die pas net geïnteresseerd zijn geraakt in wilde bloemen. Samen een bont gezelschap, dat je graag verder op weg helpt.

Van al die bloemenpracht op zondagavond word je als vanzelf vrolijk en opgewekt. Het iedere week rondkijken en -speuren naar mooie wilde bloemen is een fijne bezigheid: je bent in de frisse buitenlucht, je wordt steeds bewuster van je omgeving (want zelfs tussen de tegels op de stoep is van alles te spotten) en je leert steeds meer planten (her)kennen. Wat #wildflowerhourNL nog leuker maakt, is dat er nog veel meer mensen zijn die er blij van worden. Allemaal redenen om eens een kijkje te nemen en mee te doen.

#WildflowerhourNL is in januari 2018 ontstaan als zusje van het Engelse #wildflowerhour.

De volgende organisaties dragen #wildflowerhourNL een warm hart toe:

floronlogo groot

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close