#Start

Je wil wilde bloemen leren herkennen, maar weet niet waar te beginnen? Hieronder een paar tips die je op weg kunnen helpen.

wordswag_1534702005135.png

Er zijn vele veldgidsen te vinden, maar het is belangrijk er 1 te vinden die bij je leerstijl past.

Hoewel zoeken naar wilde bloemen fijn is als je een momentje voor jezelf wilt, is het ook zeker de moeite waard er met andere geïnteresseerden samen op uit te trekken om je wilde bloemen determinatievaardigheden te verbeteren. Kijk eens rond of er een locale flora-groep bestaat waar je bij aan kunt sluiten, of begin er zelf een. Ook excursies kunnen handig zijn je op weg te helpen. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Floron.

Neem een loep en een notitieblok mee

Sommige veldgidsen vragen je te kijken naar specifieke kenmerken van een plant om ze met zekerheid te kunnen identificeren. Deze kenmerken kunnen echter zo klein zijn, dat het meenemen van een loep geen overbodige luxe is.

Zoek wandelingen, voordrachten of cursussen over wilde bloemen

Lokale natuurorganisaties organiseren vaak evenementen of cursussen over herkennen van wilde bloemen. Je vindt hier gelijkgestemden en leert ook wat lokale bijzonderheden. Het IVN heeft een site met verwijzingen naar lokale IVN afdelingen.

Gebruik social media

Natuurlijk is de #wildflowerhournl-community er altijd om te helpen bij het identificeren van je vondsten. Ook via @waarneming op Twitter kun je hulp  vragen bij het determineren.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close